СРБИЈА ДОБИ ОГРОМНИ ПАРИ ЗА ПЛАСМАН НА ЕУРО: Еве колку милиони ќе се слеат во касата на ФСС

0

Фудбалскиот сојуз на Србија ќе биде богато награден за пласман на ЕП! ФСС има дури 9,5 милиони евра на име пласман во конкуренција на најдобрите европски екипи.

И тоа е само дел од колачот, кој ќе биде уште побогат .

Секако дека ќе зависи од резултатите што ќе ги постигнеме на натпреварот.

Секоја победа во групата носи 1.000.000 евра, додека реми „плаќа“ 500.000 евра.

Ако се пласираме во четвртфиналето, следуваат дополнителни 1,5 милиони. Пласманот во четвртфиналето е проценет на 2,5 милиони евра. Наградата за полуфиналето е 4 милиони евра. 8 милиони евра го чекаат победникот на ЕП, а три милиони помалку за поразениот.

Кога се ќе се собере, максималната можна награда за Србија изнесува 34 милиони евра.