СРПСКИ ТЕЛОХРАНИТЕЛ ГО ЗАМОЛЧИ КЛИНТОН! Мислеше дека за него не важат правилата, а кога прозборе “Ајкула” не смееше ниту да “ЗУЦНЕ”!?

0

Српскиот телохранител Горан Џелатовиќ Ајкула , кој во својата кариера чуваше многу познати светски ѕвезди како Мадона , принцот Хари, Џенифер Лопез, Фифти Сент, гостуваше во емисијата Реална приказна на ТВ Курир.

вистинска приказна

По тој повод, тој презентираше една интересна епизода од својот живот кога го замолчел ни помалку ни повеќе туку поранешниот американски претседател Бил Клинтон, кого исто така извесно време го чуваше.

вистинска приказна

– Го чував Клинтон благодарение на Бата Живојиновиќ. Имено, тој еднаш ми кажа дека никогаш не одбил ниту една улога. Бидејќи многу рано го изгубив татко ми, тој беше авторитет за мене. Кога ја добив понудата да го чувам Клинтон, за да не се посрамотам пред Бата, истакнав огромна цифра. Тогаш беа популарни факсовите, и тие ми праќаат порака дека ги прифаќаат моите услови – рече Џелатовиќ.

Бата ​​Живојиновиќ, Велимир Бата Живојиновиќ

Тој опиша како била неговата прва средба со Клинтон, кога му ја кажал таа фамозна реченица која го оставила без зборови поранешниот американски претседател:

– Првата средба изгледаше како да не ми кажа ни добра вечер. Можам да го разберам тоа, тој имаше промоција на книгата и милион примероци во рацете. Тој беше преокупиран со тие хартии и можам да разберам зошто ме игнорираше. Сепак, во колата видов мала шанса да „постигнам гол“. Му реков на возачот да застане.

А причината поради која Џелатовиќ му рекол на возачот да го запре возилото е тоа што Клинтон не се придржувала на важен сообраќаен пропис.

Бил Клинтон

– Ние обично не смееме да зборуваме додека некој не не праша нешто. Кога видел дека автомобилот стои пет минути, ја подигнал главата од хартиите и прашал што е проблемот. Му реков: „Може ли да се врзете?“ затоа што не беше врзан појасот. Тој рече: “Јас тоа не морам!” Реков дека за жал мора да се врзе, бидејќи јас сум одговорен за неговата безбедност. Тој сепак одби и јас реков: „Во ред, тогаш не одиме никаде!“ Ме праша од каде сум т.е. од каде ми е тој акцент? Тогаш можев се да одговорам, но прво му реков дека не е време и место за вакви прашања.

Поранешниот американски претседател, сепак, беше категоричен.

– По тоа несогласување и тие префрлувања на топката, на крајот попушти, но под еден услов. Тој рече дека ќе се врзе ако му кажам од каде сум. Тогаш ја кажав таа позната реченица на англиски: „Јас сум од Србија, од Белград! Така се намести на задното седиште, го зеде појасот, се врза и замолчи. Тој не кажа ниту еден збор – вели Џелатовиќ.