СТАНАЛА БАБА НА 30 ГОДИНИ: Не очекував да добијам внуче толку МЛАДА! За нив зборува цела земја!

0

Кели Хејли од Велика Британија имала само 30 години кога нејзината ќерка тинејџерка Скај Салтер на 14 години го родила синот Бејли. Тој денес има четири години, па Кели станала најмладата баба во земјата.

Скај живеела со нејзината маќеа и татко во Кранфорд, западен Лондон, кога направила тест за бременост и открила дека е бремена во 2018 година. Брзо била испратена во болница каде и била направена ултразвук, а лекарите откриле дека веќе е бремена во 36 недела и четири дена.

Кајла

Тинејџерката била сексуално активна, па го направила тестот како мерка на претпазливост. Скај била шокирана од веста и и било кажано дека абортусот не е опција бидејќи предоцна дознала за бременоста.

– Бев зачудена. Имав интуиција дека можам да бидам бремена и затоа го направив тестот. Таткото е локален човек на моја возраст. Не можев да верувам. Имаше можност да станам мајка, а само неколку недели пред тоа тренирав и се качував по ридовите. Се разбира, тоа што дознав дека сум бремена предоцна значеше дека абортусот не е опција – изјавила Скај, која денес има 17 години, за The Sun.

Кога направила ултразвук го слушнала чукањето на срцето на своето бебе и оттогаш знаела дека мора да го задржи.

– Гледањето на чукањето на срцето на моето бебе на екранот ми го исполни срцето со љубов. Од тој момент знаев дека секогаш ќе бидам на второ место, а мојот мал син на прво место – изјавила младата мајка.

млада мајка

Кога дознала дека Скај е бремена, Хејли и ја понудила сета љубов и поддршка затоа што, како што вели, требало да биде она што требало да биде. Мајката на пет деца признала дека никогаш не очекувала толку брзо да стане баба бидејќи е се уште многу млада

-Никогаш не очекував дека ќе дознаам дека ќе станам баба додека се уште имав 30-ти години, но немаше смисла да и викам на Скај за контрацепција и безбеден секс. Се случи тоа што се случи. Сè што можев да направам е да понудам љубов и поддршка. Како мајка можеш да прифатиш само такви работи – изјавила Кели на Sun.