Страшна исповед за случувањата во брод за крстарење! Девојка откри за што служат двете тајни соби на секој брод: „Кога го видов телото, дадов отказ (фото)

Сите оние кои некогаш ќе одлучат да одат на крстарење сонуваат за луксузни и огромни бродови за крстарење. Многумина зборуваат за нив како „мал град“ на вода, каде што можете да најдете сè што ви треба. Таму можете да најдете спортски сали, базени, ресторани, барови, па дури и кина.

Ова се само дел од работите што можете да ги очекувате на брод за крстарење, а билетот обично бара голема сума пари.

Сето горенаведено се работи за кои сите знаеме, а она што е интересно е фактот што на бродовите за крстарење има и одредени соби за кои малкумина знаат, а кои се наоѓаат во непосредна близина на патниците.

Имено, Австралијка по име Лорен која работела на еден таков брод за крстарење открила дека има соби за кои никој не би помислил дека може да се таму. Тоа се мртовечницата и затворотво бродотт за крстарење.

Таа на својот профил на TikTok сподели многу тајни од животот на бродот за крстарење на кој работеше, а меѓу нив има и некои морничави тајни!

Како гостин на ваков брод за крстарење, важно е да уживате и добро да се забавувате и да не се фокусирате на други работи, што е нормално. Сепак, оваа Австралијка решила да ги сподели добро чуваните тајни на животот.

„Кога работев на брод за крстарење, видов како го извадија телото од мртовечница и беше навистина морничаво“, објасни Лорен.

Се чини дека ова беше последната капка што ја натера да ја напушти работата на бродот за крстарење после тоа.

Таа продолжи да зборува за други работи кои ја изненадиле.

Исто така, таму имаше и затворска ќелија. Таму завршија сите оние кои се однесуваа недолично и го прекршија законот на бродот“, истакна таа во видеото, а потоа спомна уште една работа што и’ била морничава.

,,Бродот за крстарење на кој работев нема 13-та палуба, што значи дека на отворено море или океан имаме чувство дека суеверието игра важна улога. Тоа е едноставно морничаво и чудно“, продолжи таа.

Нејзините следбеници подредиле коментари под видеото, а некои потсетиле дека одредени хотели и згради немаат 13 кат, додека една следбеничка објаснила дека е сосема нормално бродот да има мртовечница во случај на несреќа.