СТРАШНИ ПРЕДУПРЕДУВАЊА НА ДОНАЛД ТРАМП – Еве што според него ќе се случи со САД во следните 12 месеци

Кандидатот за претседател на САД, а воедно и поранешен претседател, Доналд Трамп, предупреди дека американската економија ќе колабира, велејќи дека очекува тоа да се случи во рок од една година, а не по претседателските избори во ноември, објави The Hill.

 Во исто време, Доналд Трамп нагласи дека не сака неговиот нов претседателски мандат да биде како оној на Херберт Хувер, потсетувајќи дека Херберт Хувер ја презел функцијата претседател на државата кога американската економија била силна, за набрзо да се соочи со т.н. „голема депресија“.

Доналд Трамп ја нарече американската економија кревка и во исто време призна дека и покрај сите недостатоци, сега има некои добри аспекти во економската состојба на САД, нарекувајќи ги тие „аспекти“ негова заслуга.

Имаме кревка економија која сè уште некако стои на нозе само благодарение на она што го направи мојата администрација. Сепак, есента е неизбежна. Се надевам дека тоа ќе се случи во следните 12 месеци, бидејќи не сакам да бидам уште еден Харберт Хувер“, вели Доналд Трамп.

Предизборниот тим на Џо Бајден одговори на овие коментари на Доналд Трамп цитирајќи ги зборовите што актуелниот претседател ги кажа на настанот на кампањата неколку дена претходно:

Кампањата на Доналд Трамп е посветена на мене. Не во САД и не кон вас“.

Џо Бајден исто така неодамна го спореди Доналд Трамп со Херберт Хувер.