Сè уште гори светлината во куќата на монструмот од Градачец: Само едно лице влегло во неа по страшниот масакр

Нермин Сулејмановиќ, лудиот убиец од Градачец, и неговата невенчана сопруга Низама Хеќимовиќ, која брутално ја убил, живееле во населбата Мионица во мала куќа што Сулејмановиќ ја наследил од неговата баба која по раниот развод на неговиот родители, го згрижила.

„Аваз“ и претходно ја посетуваше нивната куќа, но сега српските медиуми открија нов детаљ.

Куќата која никако не се истакнува се наоѓа во населба која полека изумира. Иако се забележува дека се работи за стара куќа, соседите велат дека внатре била богато наместена, пренесува Телеграф.рс.

Во близина на домот на Сулејмановиќ може да се видат само мачки, бидејќи луѓето ја заобиколуваат.

Како што раскажуваат соседите за Телеграф, по страшното убиство кое го потона Градачец во мрак, во куќата влегла само едно лице – тетката на Низа, Зијада.

Според нив, таа ја зела облеката на детето и облеката на Низама.

Според српските колеги, она што е особено впечатливо во куќата е светлото кое останало запалено во ходникот.