Таравари го прими новиот амбасадор на ОБСЕ

0

Претседателот на Алијансата за Албанците, Арбен Таравари го пречека новиот амбасадор на ОБСЕ во нашата земја, Килијан Вал.

„На амбасадорот му посакав успех во исполнувањето на неговите приоритети за време на новоотпочнатиот мандат, а во име на Алијансата за Албанците му се заблагодарив за досегашната одлична соработка со Канцеларијата на ОБСЕ во Скопје, која одигра важна улога во земјата. во клучните области како што се владеењето на правото, демократизацијата и човековите права“, нагласи Таравари.

Со амбасадорот Вал, како одличен познавач на регионот, на средбата се разговараше за политичките случувања во земјата и на Западен Балкан, при што беше договорено дека треба да се зголемат напорите за да се гарантира политичка стабилност и забрзани реформи во рамките на евроинтегративните процеси, како што е единствената алтернатива на земјата и регионот.