ТЕЛОТО НА ДАНКА ГО ПРЕМЕСТУВАЛЕ ПОВЕЌЕ ПАТИ ? Потрагата продолжува, поради ОВА полицијата се враќа на веќе претресениот простор

Во потрагата по телото на Данка Илиќ (2), полицијата почнала ново вештачење на веќе претресените делови од селото Злот поради можност некој детал да е пропуштен или соучесници неколку пати да го преместувале телото на девојчето.

Во случајот со убиството на Данка Илиќ, истражителите не препуштаат ништо на случајот, а како што наведува изворот ќе се пребаруваат нови области, но и веќе претресени делови.

– Тоа ќе биде направено поради можноста некој детал да е пропуштен, или некој од соучесниците да го премести телото со намера да остане скриен – вели изворот.

Исчезна Данка Илиќ, девојче, Бор

За потсетување, полицијата ги проверува сите шахти и акумулации кои се активни или неактивни и природни и вештачки системи за наводнување бидејќи осомничените за убиството Дејан Драгијевиќ и Срѓан Јанковиќ работеле во ЈКП „Водовод“ и по природата на нивната работа ги знаат тие системи добро.

Полицијата ја испразнила септичката јама во дворот на куќата на осомничениот Дејан Драгијевиќ во селото Злот, а потоа во неа влегол багер, а бил прегледан и бунарот лоциран во соседниот двор.

Пожарникарите и спасувачите при претресот испумпувале и вода од блиското мочуриште.

Далибор Драгијевиќ , кој почина ноќта меѓу 6 и 7 април во полициската станица, призна дека му помогнал на својот брат да се ослободи од телото на двегодишната Данка. На полицијата и набројал 20-тина локации на кои можело да се најде телото, но на тие места полицијата не пронашла ништо.

Тој и неговиот брат Дејан дале десетици погрешни локации по кои интензивно се трагало по телото.

Ја удриле Данка со автомобил, па ја удавиле и ја фрлиле во депонија

Данка Илиќ исчезна на 26 март во градот Бањско поле кога отишла на семејниот имот со нејзината мајка Ивана и нејзиниот тригодишен брат.

Девет дена го барале девојчето, а потоа на 4 април биле уапсени осомничените Јанковиќ и Драгијевиќ кога откриле што сториле.

Се сомнева дека Јанковиќ и Драгијевиќ прво го удриле девојчето со службениот автомобил. Драгијевиќ потоа наводно го удавил девојчето, а потоа се ослободиле од телото кое досега не е пронајдено.

Драгијевиќ пред обвинителот го признал делото, а Јанковиќ се бранел молчејќи. Потоа на двајцата им бил одреден притвор до 30 дена.

Во меѓувреме полицијата ги уапси Радет и сега починатиот Далибор Драгијевиќ, под сомнение дека му помогнале да го премести телото на убиеното девојче.