Тинејџер со месеци силувал школска другарка (11), мајката ја открила грозоморната снимка!

Девојка (11) од Мехединац, област во Романија, била силувана од тинејџер (15) со месеци, а грозоморното злосторство било откриено кога нејзината мајка ја видела вознемирувачката снимка.

Момчето кое оди во исто училиште со жртвата е осомничено дека од март до мај 14 пати го силувал девојчето под закана со тепање и ножеви.

Младиот човек го снимил искуството, а потоа ги искористил тие видеа за да ја уценува.

Сè беше откриено кога една од видеата од малтретирањето дојде кај мајката на жртвата, која веднаш го пријавила случајот во полиција. Таа веќе два пати дала исказ, а во сите биле вклучени Центарот за социјална работа

Мајката на жртвата ги обвинува властите дека целиот случај „постапено се води“, и дека нејзината ќерка веќе три пати била испрашувана, а осомничениот за силување само еднаш затоа што, како што изјавила, „мајка му е државна службеничка“.

Истрагата се води во квартот Караш-Северин, а девојката поради претрпените трауми е испратена на психолошка терапија.