“ТОА БЕШЕ ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ”: Ова е можната причина поради која Брајан го распарчил телото на Ана Волш? Познатиот психолог ШОКИРАЛ со тврдењата

Брајан Волш , наводно, ја распарчил својата сопруга Ана Волш , но тоа не значи дека тој е “психопат”, туку укажува на морничав, вознемирувачки метод , рече криминалниот психолог д-р Луис Б. Шлезингер.

Професор по психологија зборуваше за US Sun за тоа зошто Брајан Волш можеби ја распарчил неговата сопруга Ана Волш, откако обвинителите го обвинија за тоа.

Шлезингер не работи со властите за случајот Волш, но имал искуство во справување со случаите на распарчување во текот на неговата кариера.

Тој рече дека во случаите со кои работел каде што сторителот ја распарчил својата жртва, сторителот никогаш не бил психотичен.

  • На ова треба да гледате од референтната рамка на криминалецот, рече Шлезингер.
  • Можеби изгледа како психопат, но не e воопшто. Никогаш не сум имал случај кога сторителот бил психотичен.

Тој рече дека во повеќето случаи, распарчувањето нема никаква врска со правната ментална состојба на сторителот и наместо тоа е метод за решавање проблеми.

– Да се ​​напушти куќата со мртво тело не е лесно, многу е тешко, затоа распарчувањето е единственото решение. Огромна причина што тие избираат да ги распарчат своите жртви е да се одвојат од телото, рече Шлезингер, додавајќи:

-Ова најчесто се случува кога во нечиј дом ќе се случи убиство. Многу е тешко, телата се големи. Значи, она што тие ќе направат е да го распарчат телото за да го отстранат.

Шлезингер додаде дека ако жртвата била убиена со километри подалеку, како на пример во шумата, повеќето сторителите само ќе го остават телото таму.

“Не ја знам животната ситуација на Брајан Волш, но во неговиот ум тој не можеше само да го извлече телото и да го фрли во автомобилот”, рече тој.

– Знаеш, така ќе те фатат. Луѓето ќе те видат. Тоа е многу потешко отколку што мислите.