Трагедија: Авион од Турција принудно слетал во Будимпешта поради смрт на дете

Дете изгубило свест на лет за Њујорк
Единаесетгодишно дете починало откако изгубило свест на летот на Туркиш ерлајнс на пат од Истанбул за Њујорк.

Авионот принудно слетал на меѓународниот аеродром „Франк лист“ во Будимпешта, потврдија за МТИ од аеродромскиот оператор.

Без разлика на брзата и професионална интервенција на лекарите на медицинската служба на аеродромот Франк Лист кои се обиделе да реанимација, детето набрзо починало, јавува унгарската агенција.

Летот ТК003 наскоро ќе продолжи до својата дестинација, соопштија од аеродромот во Будимпешта.