ТРАГИЧНА ВЕСТ – Актерката од серијата „Горка земја“ и нејзината ќерка загинаа во земјотрес

Бројни колеги преку социјалните мрежи се збогуваат со Емел Атиџа

Во разорниот земјотрес што ја погоди Турција, актерката Емела Атичи (Атичи), која го толкуваше ликот на Шермин во серијата „Горка земја“ (Бир замелан Чукурова), беше потврдена од продуцентската куќа „Тимс&Б“.

Актерката загина во Адана, а во земјотресот загина и нејзината ќерка Ханде Пурјан Атичи.

Бројни колеги преку социјалните мрежи се збогуваат со Емел.