ТРИК ОД TIKTOK – Дали знаевте дека тениското топче може да биде одлично средство за чистење на подот?

Тениско топче е неочекувана алатка за чистење што можете да ја користите за да ги отстраните тврдоглавите дамки и трагите што ги оставаат триењето на други материјали на подот во вашиот дом.

Кога гума или кожа ќе ви го изгребат подот, може да остави некои прилично темни траги кои тешко се чистат, сепак, TikTok тврди дека има едноставно решение и за тоа.

Споменатата социјална мрежа може да биде одличен извор на совети за чистење на вашиот дом, а еден прилично неочекуван трик споделен на мрежата тврди дека се што ви треба за дамки од подот е тениско топче.

Нагласено е дека топката треба да биде што е можно почиста и се препорачува да си набавите нова за дополнително да не го оштетите подот.

Со помош на скалпел или жилет, внимателно исечете форма „х“ на тениското топче. Треба да биде доволно голем за да го помине крајот на рачката на метлата.

Закачете тениско топче на крајот од рачката, а потоа свртете ја метлата така што тениското топче е на подот. Користете ја рачката за да извршите притисок додека го движите тениското топче напред-назад за да ја „бришете“ белегот/дамката од гребење од подот.

Ако дамките се темни, ќе видите дека се префрлени од подот на површината на вашето тениско топче. Нагласено е дека оваа техника е безбедна за употреба на сите видови тврди подови.