УКРАИНА НАСКОРО ЌЕ СТАНЕ НОВА ЧЛЕНКА НА НАТО!? ЗЕМЈИТЕ НА АЛИЈАНСАТА СЕ СОГЛАСУВААТ! Столтенберг откри долгорочен план

0

Украина наскоро би можела да стане членка на НАТО.

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг изјави дека Украина ќе стане членка на НАТО „долгорочно“.

„Земјите на НАТО се согласуваат Украина да стане членка на алијансата, но тоа е и истовремено долгорочна перспектива“, рече Јенс Столтенберг за време на неговата посета на Финска. Тој, исто така, повика на изградба на „рамка“ за да се спречат понатамошни инвазии во иднина.