Украинските партизани извршија напад додека руските војници пушеле и рекле: „Пушењето убива“

0

Главната управа за разузнавање на Украина извести дека украинските партизани убиле неколку руски војници, уништиле непријателски танкер и онеспособиле воена опрема.

„На 1 декември 2023 година за време на ручек на влезот во окупираниот Мелитопољ беше извршен неочекуван и успешен напад. Одмаздничката акција против непријателот се случи на авенијата Богдан Хмељнички бр. 115“, соопштија од Главната управа за разузнавање.

На ова место руските војници застануваа да запалат цигара.

„Главната управа за разузнавање на Министерството за одбрана на Украина и храбрите украински партизани потсетуваат: Пушењето убива“, велат од Управата.

Според нивните информации, руската окупациска администрација во Мелитопол се обидува да ги сокрие последиците од нападот поради страв од разузнавачките служби на Кремљ.