Ученик во Србија од 6-то одделение испратил 80 пријави дека во УЧИЛИШТЕТО биле подметнати БОМБИ за да ги избегне ТЕСТОВИТЕ: Еве што уште направил..

Ученик во шесто одделение Основно училишта “20. Октомври” во Нов Белград ги испрати сите 80 апликации дека во нивниот објект има бомба поради контролите, дознава српски курир!

Па да потсетиме, вчера Министерството за внатрешни работи на Србија соопшти дека мајката (42) на еден од двајцата тринаесетгодишници кои испраќале заканувачки пораки е уапсена бидејќи децата возраста не можат кривично да одговараат, па мајката на еден од нив е лишена од слобода.

– Деталната истрага утврдила дека момчето постојано, речиси секојдневно испраќал извештаи дека во неговото училиште има експлозивна направа и сето тоа само затоа што една цел – да се избегне пишување контролен труд по одредени предмети, како и усни испити – вели добро упатен извор на Курир и додава:

основно училиште на 20 октомври во Нов Белград

– Исто така, момчето испраќаше апликации, како што беше утврдено, на други училишни адреси.

Како што пренесуваат српските медиуми, овој ученик никогаш до сега не била проблематичен.

-Нема евиденција дека момчето било проблематично, но ова е сериозен прекршок и малтретирање и на студентите и на вработените во таа институција, како и на целата јавност која секојдневно била изложена на малтретирање – вели изворот и додава дека мајката на момчето ќе биде сослушана во надлежното обвинителство .