ФОТО | ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ДЕНЕС ИЗГЛЕДА СИНОТ НА ЈОСИП БРОЗ ТИТО – Ретко се појавува во јавноста, а неговата ќерка објави многу емотивна фотографија: “Тие се ми се“

Александар Мишо Броз, синот на Јосип Броз Тито, ретко се појавуваше во јавноста во последната деценија по завршувањето на неговата успешна дипломатска кариера. 

Неговата ќерка Саша Броз, внуката на Јосип Броз Тито, неодамна објави фотографија на која и се придружиле 82-годишниот татко Мишо Броз и 81-годишната мајка Мира.

Во прегратките на нејзиниот татко Мишо Броз и мајка Мира, внуката на Јосип Броз Тито напиша „Тие се ми СЕ“ и на тој начин им порача на своите следбеници дека никој и ништо не може да ги замени нашите родители. Пред извесно време, 54-годишната театарска режисерка за хрватскиот магазин Glorija изјави дека нејзините родители имале најголемо влијание врз тоа како таа се обликувала како личност.

Мишо и Мира Броз со нејзината ќерка Саша

Човек мора да биде способен да се насочува себеси со текот на годините, но семејството е секогаш тука за да ви го чува грбот“, изјави тогаш внуката на Јосип Броз Тито, Саша.

Александар Мишо Броз е роден во бракот на Јосип Броз Тито со неговата втора сопруга Херта Хас од Марибор. Како и неговиот татко, и тој самиот се вклучи во политиката, но и во економијата. Во 80-тите и 90-тите години ги зазема највисоките позиции во енергетската компанија ИНА.

По осамостојувањето на Хрватска, по препорака на тогашниот претседател Фрањо Туѓман, станал прв советник на хрватскиот министер за надворешни работи. Потоа работел како советник на министерот во хрватските амбасади во Русија и Египет и како хрватски амбасадор во Индонезија.