Фрлил милион долари од хеликоптер, илјадници луѓе ловеле пари од небо

Оваа необична лотарија вклучуваше фрлање пари од хеликоптер.

Камил Бартошек, познат и како Казма, чешки продуцент, актер и инвеститор, неодамна изведе спектакуларен чин на великодушност со тоа што им подари 1 милион долари на натпреварувачите кои се пријавија за неговата наградна игра .

Започна со тоа што Бартошек водел лотарија со награда вредна 1 милион долари, чии пари биле заклучени во контејнер со шифрирана брава. Меѓутоа, бидејќи немал директно име на победникот, решил со хеликоптер да ги фрли парите во близина на градовите Лиза и Лабем во Чешка.

Се испостави дека дури 100 илјади луѓе се пријавиле за оваа необична игра. Во шест часот наутро сите 100 илјади натпреварувачи добиле мејл со информација за точната локација каде ќе се фрлат парите од хеликоптерот. За да ја дознаат таа локација, натпреварувачите морале да го дешифрираат кодот што го добиле во мејлот.

На назначеното место се проценува дека се собрале дури четири илјади луѓе. Луѓе подготвени со ранци и чанти, спремни да ги фатат парите кои буквално паѓаа од небо. Некои станаа креативни и користеа чадори за да фатат што е можно повеќе банкноти.

Полицијата, медицинскиот персонал и обезбедувањето беа присутни за обезбедување на безбедноста на овој несекојдневен настан, но за среќа немаше потреба од никакви интервенции. Дарежливоста на Касмар Бартошек привлече внимание и предизвика возбуда низ Чешка, бидејќи среќните натпреварувачи го собраа својот дел од ова необично богатство.