Х (ТВИТЕР) ‘ПУКНА’ – Апликацијата не работи, луѓето ширум светот пријавуваат проблеми, а од Илон Маск ниту трага, ниту глас – што се случува !?

0

Социјалната мрежа X некогаш позната како Твитер не работи ширум светот.

Како што известуваат корисниците, објавите не се вчитуваат правилно и не работи ниту мобилната ниту десктоп апликацијата.

Х (Твитер) работи за некои корисници, но многу работи внатре во него не функционираат, па тие се многу фрустрирани, пишува Daily Mail.

Твитер, лого, Х

DownDetector, страница која ги следи прекините на социјалните мрежи, покажува дека областите околу Лос Анџелес, Калифорнија и делови од Чикаго, Илиноис и Њујорк се соочуваат со проблеми.

Други делови од светот, вклучувајќи ги Велика Британија, Кина и некои европски земји, исто така имаат проблеми со социјалната мрежа.

Околу 49 отсто од пријавените проблеми наведуваат проблеми со апликацијата, 41 отсто со веб-локацијата и 10 отсто со врската со серверот. Не е познато што го предизвикало исчезнувањето.