“ШТО СЕ СЛУЧУВА СО НЕГО?” – Фотографија од отечените прсти на кралот Чарлс предизвика загриженост за неговото здравје

0

Фотографијата од прстите на кралот Чарлс III, која е направена за време на неговото крунисување, предизвика многу корисници на социјалните мрежи да се грижат за неговото здравје.

„Болен човек не може да води нација“, „Што му се случува?“, „Здравјето очигледно му е нарушено“, „Загрижен сум за него“, се дел од коментарите на Твитер.

Доктор и професор на Универзитетот во Пекинг, Чунг Танг, откри за списанието Метро што предизвикува отечени прсти.

„Потечените прсти често се симптом на задржување на водата што може да биде предизвикано од голем број здравствени состојби. Прстите „колбаси“ се познати како дактилитис. Оваа состојба е предизвикана од воспаление и може да биде резултат на артритис, бактериски инфекции или дури и туберкулоза. ” тој рече.

Тој исто така спомна дека високите нивоа на сол (кои предизвикуваат задржување на водата), алергиските реакции, повредите и автоимуните болести исто така може да бидат причини зошто прстите на Чарлс изгледаат вака.

За ова и претходно беше предмет на потсмев. Месарница во Нов Зеланд во својата понуда додаде колбаси „Кралот Чарлс Фингерс“. Тие на социјалните мрежи објавија фотографија од колбасите со натпис “King Charles Sausage Fingers”.