Ѓоковиќ се расправаше со публиката и од бездната стигна до првиот сет: Погледнете што се случи (видео)

Новак Ѓоковиќ беше на прагот да го загуби првиот сет прерано, бидејќи Лоренцо Музети водеше со 4:3, сервираше и имаше 40:0! Притоа играше речиси без грешка.

Но, сепак, Ноле успеа да го стигне и да го претекне и да ја продолжи неизвесноста на тој прв сет, на крајот го доби, а за тоа делумно е виновна париската публика која го исвирка и дополнително го мотивираше.

Исто како и лани во Торино, Ѓоковиќ гестикулираше со рацете како да диригира и бараше уште повеќе да го исвиркуваат. Епилогот на сè – победа за Ноле.

А причината за ваквото однесување на публиката лежеше во ситуацијата кога Ноле не беше задоволен од судиската одлука кога дојде до бод.