Ќе биде настан на годината – Дино Мерлин ја распродаде и втората Арена во Загреб за само осум часа: Го најави и третиот концерт

Системот за издавање билети паѓаше на секои неколку минути поради преоптоварување, а повеќе од 20.000 луѓе се тркаа со времето.

Без ниту еден плакат и без никаква реклама освен објавување на датумот на концертот на социјалните мрежи и медиумите, Дино Мерлин за само осум часа го распродаде вториот по ред концерт во загрепската Арена на 9 декември.

Вчера на социјалните мрежи владееше невидено лудило, системот за продажба на билети паѓаше на секои неколку минути поради преоптоварување, а повеќе од 20.000 луѓе се тркаа со времето, и меѓусебно, за први да добијат билети. Со часови дежураа покрај компјутерот, чекајќи ја приликата да бидат дел од овој долгоочекуван музички спектакл. Билетите беа буквално одземени. Легендарнiot Сарајлија сега и официјално стана најголемата музичка сензација на овие простори.

Уште една прекрасна вест. Немам зборови да искажам колку ми значи сето ова. Бескрајно сум благодарен на мојата драга публика. Нашето дружење во декември ќе биде сведоштво за едно време – рече Дино Мерлин пред својата публика.

И бидејќи интересот на јавноста не стивнува, бидејќи илјадници и илјадници луѓе од Загреб и околината сакаат да задржат парче од оваа музичка магија како спомен, датумот на третиот по ред концерт во Загреб. Арената е официјално потврдена. Ќе биде викенд подоцна, во сабота на 16 декември исто така во 20 часот. Билетите ќе бидат пуштени во продажба веќе во понеделник, 10 јул наутро на веб платформата adriaticket.com и на сите нивни продажни места.