АКО ОВИЕ СВЕТЛА СЕ ВКЛУЧАТ ВО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ – ОДЕТЕ ВЕДНАШ КАЈ МАЈСТОР: Сите ги игнорираат кога ќе се појават, а нивното занемарување може да биде многу скапо!

Нема возач на кој не му се појавуваат светла на контролната табла, за кои не бил сигурен што значат, но кои јасно укажуваат на проблем со автомобилот.

Некои се толку чести што дури и врапчињата на гранка знаат што значат, а некои се, сепак, непознати, но бараат итна интервенција за да го одржат вашето возило да функционира.

Некои од поважните се како што следува:

„Аладиновата светилка“ значи недостаток на масло во моторот, додека таканаречената „славина“ или проверено светло на моторот укажува на неправилности во работата на моторот.

Контролна табла

Црвениот извичник во круг ви кажува да го проверите нивото на течноста за сопирачките, а термометарот предупредува на недостаток на течноста за ладење.

Симболот со извичник во „вазна“ означува недостаток на притисок во гумите, додека кружниот знак со испрекинати линии на страна е показател дека имате проблем со сопирачките, а црвениот волан претставува дефект на серво волан.

@kit_commerce

🚗✨ Hej, vozači! Da li vas zbunjuju te lampice na kontrolnoj tabli? 🤔💡 🎥 U današnjem videu otkrivamo šta zapravo znači svaka od njih! Od niskog pritiska ulja do upozorenja za greške na motoru – sve što treba da znate da vozite bez brige! 👇 Komentarišite koja lampica vam se najčešće pali! #autodelovi #lampiceupozorenja #autodelovionline #kitcommerce

♬ original sound – KIT Commerce