Видеа од поплави од Словенија го преплавија ТикТок: „Моќта на природата што не може да се опише“

СЛОВЕНИЈА деновиве ја погодија страшни поплави. Стотици интервенции на пожари се регистрирани во Словенија од четвртокот вечерта поради поројните поплави предизвикани од обилните врнежи.

Страшни сцени се проширија и на социјалните мрежи. Многумина објавија снимки од бури и поплави на TikTok, истакнувајќи дека „сè е под вода“ и дека ова е „сила на природата што не може да се опише“.

На социјалната мрежа се појави и словенечката инфлуенсерка Рија Дамјанти која на своите следбеници им покажа како изгледа патот пред нејзината куќа. 

„Не пречекаа сирени за евакуација. Не знаевме што се случува, па отидовме да погледнеме. Не можевме да веруваме што гледаме. Би сакал да им се заблагодарам на сите пожарникари, волонтери и армијата и на сите што беа од нас. Словенија, останете храбри“, рече таа која на социјалната мрежа ја следат повеќе од 200.000 луѓе.

@feel.slovenia

🚨🌊 Caution: Flooding in Slovenia! 🚨 While Slovenia’s rivers may seem inviting, flooding can be risky. 🌊 Remember to check weather conditions and stay in designated safe areas. Your safety matters! 🙏 #ifeelsLOVEnia #flooding #staysafe

♬ original sound – Feel Slovenia