ВИДЕО | Магдалена го отворила скапоцениот подарок на газдата – сите со навреди кон неа: Непрофесионална си, се понижуваш!

Магдалена од Србија работи како стјуардеса на јахта, а на социјалните мрежи често објавува видеа за работата и различните животни ситуации во кои се наоѓа.

Така сега снимила видео во кое го отворила и го покажала подарокот што го добил нејзиниот шеф, или газдата, како што таа го нарекува.

„Добрата работа во тоа што си стјуардеса е што можеш прв да ги видиш подароците и работите што ги добиваат или купуваат газдите. Шефот штотуку доби еден подарок, односно има две огромни кутии, ги отпакувам сега и си реков да ги снимам. Навистина ми е интересно што само јас можам да ги отворам тие подароци и да ги видам, другите членови на екипажот ги носат тие торби и кутии и потоа ме прашуваат што добил. Посебно што нашиот газда оди на шопинг секој втор ден и секој ден доаѓа со четири огромни кеси со работи и секогаш отворам сè за да се уверам дека сè е внатре, дека е во ред и да го вратам на своето место. Сакам да ја гледам сметката, да ги гледам оние бројки кои се бизарни“, рече таа и продолжи да го покажува подарокот што го отвори.

Како што рече таа, се состоеше од неколку чаши, шише, сад за мраз…

„Интересно ми е што можам прва да видам што купил и донел, парфеми, работи, очила, часовници“, вели таа во видеото објавено на нејзиниот профил на „Тикток“.

Ако го видат ова, ќе добиеш отказ, не си професионална“, „Замислувам дека јас сум сопственик на бродот и еден од моите вработени снима ваква работа на Тикток… Биди паметен и не „Не прави вакво нешто“, „Немој да го правиш тоа. Заради себе луѓето ги интересира се и сешто, но не снимај што се купува шефот“, ова се само дел од коментарите во низата на критиките за ова видео.

Некои истакнаа дека ваквото однесување го понижува, а има и такви кои сметаат дека заслужува да добие отказ.

„О, тоа е дополнително, можеш прв да ги видиш и допреш работите за кои тој фрли куп пари… навистина се понижуваш“, „Секое твое видео мислам дека ќе ме лета веднаш од бродот. Станува полошо и полошо, брат“, напишаа корисниците на оваа мрежа во коментарите.

@stjuardesina.prica

Ja nisam dužna da budem ničiji sluga i da radim 24h (postoji ugovor i odredjeni sati rada i odmora koji moraju da se poštuju), a vlasnici brodova ne traže sluge već ljude kojima mogu da veruju, da se oslone na njih i koji će biti njihovi lični asistenti. Tako da reč “sluga” ne postoji, niti bilo ko od nas radi 24h na jahti. 🤞 #jahta #yachting #likes #stjuardesa #stewardess #stjuardesinapriča #foryoupage #yachtlife #yacht #zivotnajahti #happy

♬ The Champion – Lux-Inspira

Многу луѓе и испратија критики и лоши коментари по ова видео, па Магдалена мораше да сними уште едно и да објасни за што се работи.

„Бидејќи не сте запознаени со оваа работа, не знам што се обидувате да направите со вашите коментари. Разбирам дека каква било позиција на јахта не е позната во Србија, но не можете да коментирате нешто што не го знаете. “, рече таа.

Таа објасни дека постојат два типа на сопственици на јахти.

„Има сопственици кои не сакаат да се експонираат, но има и друг тип, кој дозволува снимање. Мојот шеф знае дека го снимам и дозволува, а тој се разголува. Се додека не му се покажува лицето, тој може да се снима.Кој ќе купи нешто, јас сум таа што го отвора, средува, пере, мести, јас не претурам по неговите работи“, вели таа.

Тогаш таа негираше дека е нечија слуга.

„Слуга – грешите. Таму никој не е ничиј слуга, за да добие совршена услуга од нас, мора да контактира со нас, за да му подготвиме вечера. Комуникацијата е многу важна. Ова е како секоја друга работа. Ти и кога работиш во банка, нечиј слуга си. Се надевам дека сега разбираш некои работи. Сега сум дома и уживам. Никој не ме отпушти“, вели таа на крајот од ова видео.