МИЛИОНЕР ОД БЛАТ ОБЈАСНИ КАКО ГИ ВОСПИТУВА ДЕЦАТА ДА СТАНАТ БОГАТИ: „Не треба да им се дават пари и не сакам ни да ги заработат, но…“

Дерик Феј имаше тешко детство . Тој израснал во сиромашно семејство , а бил одгледан од самохрана мајка . Токму тоа го мотивираше да си обезбеди подобра иднина за себе. Сè што научил до денес, кога има милиони на сметката, сака да им всади на своите деца.

„ На децата не треба да им се даваат пари ако работат некои домашни работи. Не сакам да научат како да добијат пари ако прават нешто. Не сакам да заработат пари, сакам тие да ги создаваат“, тој рече во подкаст.

Како пример, тој ја наведе седумнаесетгодишната ќерка која сакала да му купи на своето момче патики кои чинат 350 долари.

„И реков дека нема да и дадам пари за таков подарок бидејќи има плакар полн со патики кои и ги купив. Ја советував да посети продавници што купуваат чевли и да види дали може да ги собере парите. И дадов Триесет дена за да создаде профит од 350 долари. На тој начин таа ќе ги задржи парите и нема да мора да ми ги враќа парите што ќе и ги позајми“, објасни тој.

Што се обидува да постигне?

Ги учам децата да создаваат богатство, а не да бидат работници кои работат од 9 до 17 години и кои треба да извршуваат одредена задача за да дојдат до пари“, заклучува тој, пишува Index.hr.