10 ПРИЧИНИ ЗОШТО МАЖОТ ПРЕСТАНУВА ДА ЈА САКА СВОЈАТА СОПРУГА: Жените често прават грешки кои можат да бидат фатални за нивниот БРАК

0

Многу често се поставува прашањето зошто мажот со текот на времето престанува да ја сака сопругата, а еве некои од причините.

Сè почесто сме сведоци на семејно насилство и кавги во браковите, а се поставува прашањето што ја предизвикува злата судбина меѓу сопружниците.

Тешко е да се замисли додека стоите пред олтарот – гледајќи ја вашата прекрасна невеста како оди по патеката – дека еден ден кралицата ќе биде заменета со вештерка. Што може да се случи за да ја претворите вашата кралица во вештерка? Љубов во незадоволство? И што те тера да кажеш „Ја мразам жена ми?“

Незадоволството и омразата кон жена ти не се случува преку ноќ. Тоа е постепен процес кој трае со месеци и години. Ако сте „омразен“ сопружник, што може да забележите за да знаете дека нешто не е во ред?

Па, може да забележите дека вашиот сопружник е помалку зборлив, помалку разигран, помалку љубезен итн. Нешто едноставно нема да биде во ред. Тие непријатни чувства можат да бидат суптилни знаци на незадоволство што се провлекува низ структурата на вашиот брак. Постојат голем број причини зошто тоа може да се случи.

Еве неколку вообичаени однесувања кои можат да доведат до омраза во браковите и врските.

1. Мажот придонесува повеќе од жената

Важно е да имате рамнотежа во односите. И двајцата партнери треба да разговараат меѓу себе, да разговараат како да управуваат со куќата, сметките, децата и слично, по можност пред брак за да нема изненадувања. Целата одговорност не може да падне на еден партнер.

Разговарај со жена ти. Реши го проблемот. Може да има и други причини за „мрзеливост“.

2. Ве третираат како дете

Жените често можат да кажат „Како да имам уште едно дете“, мислејќи на својот сопруг. Меѓутоа, ставањето себеси во улога на „родител“, а вашиот партнер во улога на „дете“ може да биде сфатено како понижувачко од вашиот партнер, а тоа може да биде многу контрапродуктивно. Партнерот може да ви замери што преземате контролна улога во вашата врска. Ова може да предизвика сериозна штета на вашиот брак.

Дами, мажот со кој сте во брак можеби има недостатоци, но сепак е маж. Постојат начини да разговарате за нештата без да се омаловажувате или да го третирате вашиот сопружник како петгодишно дете. Ако продолжите на овој начин, однесувањето на вашиот сопруг само ќе се влоши и ќе создаде огромна бездна во бракот.

3. Нивните сопружници трошат премногу

Друго критично прашање што предизвикува мажот да ја мрази својата сопруга е кога се обидува да заштеди пари за црни денови, а неговата сопруга ги троши побрзо отколку што може да донесе плата дома. Многу врски завршија поради пари.

4. Недостаток на интимни односи

Кога излегуваат за прв пат, жените често се заљубени. Жената ги исполнува потребите на својот маж и се однесува како да ужива, но некаде на патот – по две деца, полно работно време и пилатес – таа веќе нема енергија за се*с.

Недостатокот на секс може да предизвика мажот да ја мрази својата жена, особено кај мажите со нормален апетит за се*с. На крајот на краиштата, тие се навикнати да имаат редовен се*с, а сега се чувствуваат како да мора да молат за тоа – а не го ни добиваат.

Интимниот однос е дел од она што создава интимност во бракот. Ако целата енергија се потроши на друго место, тоа ќе ја остави вратата отворена за афера. За мажите, се*с, е начин за емотивно поврзување со нивните партнерки. Тоа е нивниот начин да создадат љубовна врска. Ако неговата сопруга го одбие, тој се чувствува отфрлен – како да не е доволно маж. Тоа може да го натера да ја изгуби довербата во своите способности и да го остави сопругот да ја мрази својата жена.

5. Валкани борци

Паровите се караат. Тоа е дел од сите врски. На крајот на краиштата, имате работа со два посебни ентитети со различни позадини и перспективи. Но, постои начин да се борите што може да заврши со резолуција наместо со повредени чувства.

Загрижувачките прашања мора да се решат, но како тие се решаваат ја прави разликата.

6. Разговор со пријателите и семејството зад нивниот грб

Во бракот се јавуваат несогласувања и кавги. Едно нешто што го тера мажот да ја мрази својата жена и да се чувствува изневерено е кога жената ги сите валкани алишта од бракот на своето семејство и пријателите. Кога тоа ќе се случи, мажот се чувствува изневерен, како да не може да и верува на сопругата да не открие што се случува во нивниот брак. Знае дека на следната вечера со нив ќе го гледаат со вина и непријателство.

Важно е да го задржите вашиот живот приватен. Вашиот сопружник не сака да се чувствува дека сè што прават е под микроскоп за секој да суди и критикува.

7. Мажот не се чувствува ценет

Мажот може да почне да ја мрази својата жена затоа што се чувствува неценет. Тие работат долги часови, ги поправаат работите низ куќата, па дури и прават вечера некои ноќи. Но, сепак, нивните сопруги приговараат, ги тераат да работат се повеќе и повеќе, не ценејќи го она што веќе го прават.

Негувајте го вашиот брак. Пофалете ги сите мали нешта што ги прави вашиот сопруг. Правете работи за него. Мажите често мислат дека поправањето на работите низ домот е знак на љубов. Неговата сопруга, сепак, можеби нема да гледа на тоа така. Наместо тоа, тој можеби очекува дијаманти, цвеќиња или јагоди покриени со чоколадо! Љубовта се покажува на многу различни начини. Научете го меѓусебниот љубовен јазик и научете да ги цените малите нешта што вашиот сопруг ги прави за вас!

8. Ускратување на се*с како казна

Нормално е да се нервирате . Расправии се случуваат во секоја врска. Но, дали казнувањето на вашиот сопруг е најдобар начин да ги поправите работите? Не, не е. Почесто, казната е ускратување на се*с! Односот нема да се подобри со грубо казнено однесување. Работите обично може да се испеглаат, но никогаш со употреба на сурови средства како казна.

Ако сакате да ги подобрите работите, разговарајте за вистинскиот проблем. Не е секогаш она што мислите дека е. Побарајте брачно советување, доколку е потребно. Тоа ќе ви помогне да ги средите работите.

9. Трошење премногу време на телефон/објавување приватни информации

Во денешниот свет, поседувањето паметен телефон и постојаното присуство на социјалните мрежи, во суштина, може да биде како да имаш љубовник – нешто што ги раздвојува паровите.

Не само што постојаните телефонски повици можат да предизвикаат проблеми, туку може дополнително да ги комплицираат работите доколку се споделуваат приватни и погрдни информации. Разговарајте со вашиот партнер од реалниот живот. Оставете го телефонот настрана за време на вечерата и почитувајте ја меѓусебната приватност.

10. Обидете се да го промените вашиот сопружник

Честопати луѓето стапуваат во брак со погрешна идеја дека нивниот партнер ќе се промени – ќе престане да пуши, ќе се организира и ќе престане да јаде нездрава храна. И ако тие не се сопрат себеси, вие – со вашите убедувачки вештини – ќе го направите тоа.

Навистина не можете да промените никого, колку и да се трудите. Она што го гледате додека се забавувате е она што ќе го добиете кога ќе бидете во брак. Можеби ќе има некои мали подобрувања, но тие не доаѓаат од принуда. Разговарајте еден со друг за работи кои би можеле да се променат, но не обидувајте се да го трансформирате вашиот сопружник во некој што не е.