13 знаци дека жената е крајно себична – не сакате таква врска

Со минимална грижа за другите, таа се обидува да ја преземе контролата и да ги диктира условите за живот на оние околу неа. Ќе сака да контролира сè што правите ако е навистина себична и може да започне расправии за мали нешта за да стекне контрола.

Себичноста е „отровна“, но вообичаена особина на личноста. Себичната жена може да и наштети на менталната благосостојба, а во исто време да ја загрози стабилноста на врската. Ако можете да препознаете кога жената е себична, тоа ќе ви овозможи да ја поправите ситуацијата и да ја одржите вашата врска.

Иако секоја жена може да покаже различни степени на себичност, еве 13 вообичаени знаци дека таа е себична жена:

1. Таа секогаш се става себеси на прво место

Иако чувството за себе-важност не е погрешно, ако таа е фокусирана исклучиво на себе и смета дека нејзините потреби се главен приоритет, таа би можела да биде себична до одреден степен. Друг класичен знак на себичност е кога тој поминува многу време зборувајќи за своите интереси, страсти, амбиции и хобија без да се грижи за ништо што ве засега. Ако се грижи само за себе, веројатно нема да биде загрижена за другите и нивните чувства. Ако никогаш не престане да зборува за себе, може да имате себичен партнер.

2. Лесно кажува навредливи работи

Ако една девојка се грижи само за себе и не се грижи за тоа како се чувствувате, таа може да каже нешто сурово без двоумење. Ако секогаш ви кажува повредливи работи, веројатно е затоа што не се грижи за вашите чувства. Тој дури може да ја спомне можноста да раскине со вас кога најмалку очекувате. Тоа е затоа што тој сака да ја преземе контролата врз вашите емоции, а покренувањето на толку тешка тема ќе ве фати вознемирен и ќе ве остави во загуба што да кажете. Таа не се грижи за твоите чувства. Таа се грижи само да ја преземе контролата врз врската и да има моќ.

24 часа

3. Го диктира секој аспект од вашиот живот

Контролните и нарцисоидните тенденции се вообичаени знаци на себична жена. Себичната личност првенствено се грижи нејзиниот живот да има најдобар исход за неа. Со минимална грижа за другите, таа се обидува да ја преземе контролата и да ги диктира условите за живот на луѓето околу неа. Таа ќе сака да контролира се што правите ако е навистина себична. Тој не сака да излегувате со пријателите, па дури и да одите на патување што со нетрпение го очекувавте. Таа сака да го има последниот збор за сè во животот и не сака да прави ништо што не и користи. Таа дури може да започне расправии за мали нешта за да добие контрола.

4. Не го цени вашето мислење или совет

Не е добар знак ако таа постојано прави планови и никогаш не ве прашува што сакате да правите. Можеби не е заинтересирана за тоа што сакате да постигнете, па затоа се подготвува без претходно да се консултирате со вас. Ова обично не завршува само со смислување планови. Себичните жени можеби веруваат дека нивната совест е единственото мислење што е важно кога станува збор за важни одлуки. Ако забележите конзистентна шема на нејзино донесување многу важни одлуки без да дојде кај вас за каква било форма на придонес или совет, тоа може да биде знак дека таа е себична и не го цени вашето присуство во нејзиниот живот.

5. Компромисот го нема во нејзиниот речник

Себичните жени тешко ги гледаат ситуациите од друга перспектива освен нивната. Тие често го замислуваат само патот формулиран во нивните глави и никогаш не можат да најдат заеднички јазик со различни мислења. Како таква, себичната жена ретко кога ќе направи компромиси и ќе направи нешто исклучиво за доброто на некој друг. Ова може да се манифестира во нејзините секојдневни интеракции со другите во нејзиниот социјален круг. Ако таа никогаш не сака да прави нешто што вие го сакате, никогаш не сака да се сретне или да комуницира со вашите пријатели или да побара ваше мислење за планирање на патување , тогаш можеби е себична.

6. Секогаш има приговори

Себичниот човек секогаш внимава на себе, па кога работите не одат како што треба, тој негодува. Едноставно не се задоволни со се што им дава животот ако не им користи. Себичните поединци уживаат да лелекаат затоа што веруваат дека животот се врти околу нив. Изгледа не им пречи што нивното кукање ги иритира другите. Нивната загриженост мора да се слушне. Ќе биде тешко за себична девојка да учествува во среќата на другите без да жали за сопствениот живот. Ако една девојка постојано наоѓа работи за кои треба да се нервира, веројатно е себична.

24 часа

7. Таа е груба кон другите

Себичните жени можат да се впиваат во себе и да им биде тешко да размислат како нивните зборови или постапки можат да влијаат на чувствата на другите. Ако со сите се однесува несоодветно и има груб однос, тогаш тоа значи дека не и е грижа како се чувствуваат другите. Ова може да се види и дали нејзиниот социјален круг е мрачен без вас. Имаат малку пријатели бидејќи немаат време за другите. Ако нема многу пријатели, можно е да не се труди да биде со нив бидејќи не ја гледа поентата, ако сакаат да се дружат со неа, другите треба да се потрудат.

8. Тој не ги почитува и не ги цени вашите чувства

Ако таа ретко размислува за тоа како се чувствувате или барем не се обидува да ве расположи кога сте вознемирени, може да биде себична. Може да покаже целосно непочитување на емоциите или чувствата. Треба да бидете загрижени ако таа не се грижи додека поминувате низ груба лепенка. На крајот на краиштата, треба да се поддржувате еден со друг во сите ситуации во посветена врска.

9. Често доцни, но не нуди објаснување

Ако секогаш доцни, најверојатно тоа е затоа што не го цени туѓото време. Кога станува збор за врска, личноста која се грижи за другите ќе биде коректна. Веројатно секогаш ја чекате кога сте со пријателите или семејството затоа што таа не ве почитува. Можеби дури и дава објаснувања за неговото доцнење, но знаете дека тие не се вистинити. Ова е класичен симптом на себичност и треба да и кажете дека не е прифатливо да ве држи постојано да чекате.

10. Никогаш не се извинува и не ги признава своите грешки

Еден од најчестите знаци на жената која е себична е ако никогаш не се извини кога ќе направи грешка. Себичните поединци можат да бидат многу вешти во играта на обвинување и ретко преземаат трошка одговорност. Во нејзиниот свет, таа никогаш не греши. Себичната жена секогаш ќе наоѓа изговори, причини и оправдувања за своите постапки дури и ако тоа многу ве боли. Кога една девојка инсистира постојано да се докажува, веројатно е дека таа верува дека е супериорна од сите други.

24 часа

11. Таа воопшто не е заинтересирана за вас

Ако се најдете во позиција во која речиси чувствувате дека треба да ја молите да ги слуша вашите страсти и хоби, тогаш тоа може да значи дека вие не сте нејзин приоритет и дека ја интересираат само работите во нејзиниот живот. Во секоја здрава врска, треба барем да внимавате на страстите на партнерот . Себичната жена нема да може вистински да се интересира за вашиот живот.

12. Постојано се труди да биде во центарот на вниманието

Себичната жена треба да биде во центарот на вниманието на секој социјален собир. Таа ужива во центарот на вниманието и ќе најде начин да започне каков било разговор за себе. Ова може да произлегува од нарцисоидното верување дека нејзините сопствени проблеми и интереси се поважни од другите. Себичната жена не бега од фалење и може да зборува за себе дури и ако тоа значи да го одземе вниманието од вас или од другите луѓе.

13. Таа има навика да ги понижува другите за да изгледа подобро

Внимавајте на вашата партнерка ако ги понижува другите за да се чувствува подобро. Себичниот човек не сака другите да се чувствуваат подобро од нив. Затоа е подготвена да направи се за да се чувствува подобро, дури и ако тоа вклучува понижување некого. Ќе тврди дека другите не се толку интелигентни како неа, па дури и дека е попривлечна од нив, пишува loveconnection .