6 НАЈВАЖНИ ДАТУМИ ВО АПРИЛ 2024! Драстични и брзи промени во љубовта и работата, КРАЈОТ НА МЕСЕЦОТ е печат за цела година


Астрологијата ги открива најважните настани во април 2024 година!

Месечниот хороскоп за април 2024 година носи големи промени кај многу хороскопски знаци. Иако ќе биде обележан со ретрограден Меркур, ѕвездите велат дека тоа нема да им ги расипи сметките на сите. Затемнувањето во Овен и полната Месечина во Шкорпија ќе бараат следниот месец целосно да ја смени судбината на многумина – интензивно, драстично, брзо. Ваквите промени не се случуваат често, бидејќи бројот на промени во април 2024 година е запрепастувачки!

Сè започнува на 1 април , кога се случува датумот помеѓу затемнувањата. На овој ден можни се настани кои ќе бидат најголемо изненадување и од кармичка природа. Најверојатно најмногу ќе влијае на односите со другите луѓе, бидејќи затемнувањето се случува кај знаците Овен-Вага, кои управуваат со сферата на чувствата.

Следниот датум што го носи хороскопот е 8 април. Ќе имаме затемнување и млада месечина во Овен, што е одговорно за прилично силен напредок. Тогаш можете да ги задоволите сите ваши интереси. На пример, одлично време е да започнете важен проект или да започнете врска.

По ова, на 12 април, ќе има спој на Меркур и Сонцето во Овен, што доведува до скриени и мистериозни врски, идеи или некои проекти. Шест дена подоцна, на 18 април, Венера се поврзува со јазолот на иднината. На овој ден, многу луѓе можат да ја запознаат својата сродна душа или ќе започнат драматични промени во постоечките врски.

Сепак, еден од главните настани не само на април, туку и на целата година ќе биде спојувањето на Уран и Јупитер во Бик. Енергијата на драстични финансиски и станбени промени може да влијае буквално на сите луѓе. Започнува на 18 април и ќе трае до 21 април. Месецот април завршува со моќна полна месечина во Шкорпија на 24 април, која ќе биде поврзана со промени во финансиската и интимната сфера на животот. Значи, некој може да чека поделба на имотот, а некој да стави крај на долгата врска.