CNN: „ДЕВОЈКАТА НА ВИДЕОТО ОД ВИЕНА НЕ Е ДАНКА ИЛИЌ“

Како што јави репортер на CNN кој е во Бањско Поље, девојката од видеото не е Данка Илиќ

Според нивните неофицијални сознанија, девојката од видеото го разбира романскиот јазик.

– На снимката се слуша „извади го од торбата“, на што таа се наведна и извади нешто од багажот – изјави репортерот на CNN.

Да потсетиме, истрагата беше проширена и во Австрија, а Интерпол распиша жолта потерница. Виенската полиција соопшти дека истражува дали девојката која во саботата вечерта беше видена на трамвајската станица во Виена е навистина исчезнатата Данка Илиќ од Бор.

Тоа за Танјуг го изјавија од полицијата на прашањето како напредува истрагата и додадоа дека се во постојан контакт со српските власти.

„Српски државјанин кој живее во Виена на 30 март 2024 година околу 20 часот видел двегодишно девојче исчезнато во Србија на трамвајска станица во центарот на Виена. Со детето имало две жени. Тој стапил во контакт со српските власти и со виенската полиција. „Сведокот беше испрашуван и беше обезбедена снимка од набљудувањето на мажот. Точните околности, особено дали навистина се работи за исчезнатото девојче, се предмет на тековната истрага“, рекла полицијата.