Активен Таг

Крешник Бектеши

До петок ќе завршат анализите за цените на шекерот, јајцата и зејтинот

Министерот за економија Крешник Бектеши очекува до петок да завршат анализите кои треба да покажат дали ќе се замрзнат цените на шекерот, јајцата и зејтинот. Како што кажаа вечерва во гостување на телевизија Телма, се чекаат

Бектеши: “Сигурно од утре тестенините и млечните производи ќе бидат поевтини за 15 и 10 отсто“

Министерот за економија Крешник Бектеши е сигурен дека од утре цените на тестенините и млечните производи во малопродажбата ќе бидат намалени согласно владината одлука, за 15 и 10 отсто.  Тој потсети дека оваа мерка е донесена врз

ЗАМРЗНУВА ЦЕНАТА НА ТЕСТЕНИНИТЕ И МЛЕЧНИТЕ ПРОИЗВОДИ – Одлуката стапува на сила од утре

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска соошти дека од утре ќе се замрзнат цените на тестенините и млечните производи. Со одлуката ќе бидат опфатени макароните, шпагетите, белото сирење, млекото, урдата,... Според Бектеши,

Бектеши: Со ограничените трговски маржи би требало да се намалат цените на основните прехранбени…

Очекуваме ограничувањето на трговските маржи во трговијата на големо и мало со основните прехранбени производи што ќе почне да важи од 1 март годинава да предизвика намалување на нивните цени откако ќе престане да важи одлуката за