Активен Таг

Рим

ТРАГЕДИЈА ВО ИТАЛИЈА – Воени авиони се урнаа во близина на Рим! (видео)

Два воени авиони Siai 60° Stormo се судрија денеска малку пред пладне во близина на Рим. Еден од авионите паднал во поле во близина на градот Гвидонија, додека другиот се урнал на улица меѓу куќи во овој град на периферијата на Рим. 

Градот Рим им нуди помош од 2000 евра на идните брачни двојки за организирање свадба во областа на…

Областа Лацио, во средишна Италија, годинава им нуди помош од по 2.000 евра на идните брачни двојки, за организирање свадби во таа околија. Обидот е да се зајакне работата со угостителските објекти и тамошниот сектор за свадби, по