Вие имате прво да ја знаете вистината
Таг

АД ЕСМ

Васко Ковачевски на МЕФ 2022: ЕСМ паралелно функционира на две траси-обезбедување електрична…

Европската енергетска криза ги остежнува активностите од зеленото сценарио, и во Европа и кај нас, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, на енергетската конференцијата МЕФ 2022 во Охрид. Говорејќи на панелот ,,Нови

Еко акција во АД ЕСМ

Сите вработени во АД ЕСМ, во сите подружници низ целата држава,учествуваа во големата еколошка акција за уредување, зазеленување и чистење на околината по повод Светскиот ден за заштита на животната средина. -Сите наши вработени ги

ФЕ Осломеј 1 со моќност од 10 мегавати е прва сончева електрана во Југоисточна Европа изградена врз…

Фотонапонската електрана (ФЕ) на АД ЕСМ изградена во кругот на РЕК Осломеј со моќност од 10 мегавати e прв пример на енергетска транзиција во Југоисточна Европа во кој електричната енергија ќе се произведува од сонце преку панели

Бектеши: Навремено ги донесовме мерките за прогласување кризна состојба, спречивме големо…

Во услови кога цела Европа е соочена со една од најголемите енергетски кризи, Владата преку АД ЕСМ успеа со навремени мерки да се справи со ценовниот шок кој што беше неминовен. Успеавме да обезбедиме минимален раст на цената на

АД ЕСМ следната недела официјално ќе го преземе управувањето со БЕГ и топлификација Скопје Север

АД ЕСМ ги поздравува мерките кои ги преземаат Владата на Република Северна Македонија и РКЕ за надминување на кризата со снабдување со електрична енергија и на кризата со снабдување со топлинска енергија. -АД ЕСМ континуирано искажува

АД ЕСМ: РЕК Битола нема да се затвори

Најостро ги осудуваме инсинуациите за затворање на РЕК Битола кои подолго време.во јавноста ги споделува ВМРО-ДПМНЕ, соопшти АД ЕСМ. – РЕК Битола ќе продолжи да работи без разлика на енергенсот што ќе го користи за производство на

АД ЕСМ ПОРАДИ ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВОВЕДУВА МЕРКИ ЗА ШТЕДЕЊЕ: Принуден одмор и минимална исплата за…

АД ЕСМ воведе мерки на штедење со цел намалување на трошоците во услови на енергетска криза. Мерките, како што велат од компанијата, се насочени во правец на намалување на непродуктивните трошоци и реализација на производниот процес со

АД ЕСМ понуди нова цена на струјата: Понудата изнесува 41 евро за мегават час, повискока за 13,6…

АД ЕСМ достави понуда до Универзалниот снабдувач со електрична енергија ЕВН Хоум за задоволување на 100 отсто од планираните потреби за тарифните потрошувачи за првата половина на наредната година. Понудата што ја достави на петтиот тендер