Активен Таг

Алјаска

Џо Бајден го одобри контроверзниот проект за нафта во Алјаска, заштитниците на природата веднаш…

Администрацијата на претседателот на Соединетите Американски Држави (САД), Џо Бајден одобри намалена верзија на проектот за дупчење т.е. пронаоѓање на нафта и гас на Коноко Филипс во Алјаска, проект вреден седум милијарди долари, соопшти