Активен Таг

астероид

ВИСОК РИЗИК – “Овој астероид е долг колку олимписки базен, може да ја удри Земјата, знаеме и…

Откриен е нов астероид кој според прелиминарните пресметки би можел да ни го расипе „Денот на вљубените“ во 2046 година.  Астероидот сега е познат како 2023 DW, широк е 50 метри и има 1:607 шанси да удри во Земјата, но експертите