Активен Таг

Дмитро Кулеба

Првиот човек на украинската дипломатија со остри пораки: “Земјите кои не ја поддржаа Украина ќе…

Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба во интервју за BBC изјави дека - „изборот на секоја нација во однос на руската инвазија ќе се земе предвид кога станува збор за градење на идните односи“. „Земјите што ја

“ПОРАКАТА Е ЈАСНА!“ – Украинскиот министер ја повика Германија да испрати повеќе муниција и да…

Украинскиот министер за надворешни работи Дмитро Кулеба ја повика Германија во интервјуто објавено во неделата да го забрза снабдувањето со муниција и да започне со обука на украински пилоти за западните борбени авиони. Кулеба за