Активен Таг

Економија

“НЕМА ОПАСНОСТ ЗА ЕВРОПА!“ – Еврокомесарот за економија Џентилони смирува: “Мораме да ги…

Колапсот на американската банка во Силиконската долина - СВБ (SVB) не претставува директна закана за европскиот банкарски сектор, но неговите индиректни последици треба да се следат, предупреди денеска еврокомесарот за економија Паоло

САНКЦИИТЕ НЕМААТ ЕФЕКТ !? Рускиот извоз силно се зголеми во 2022 година, дури и увозот се врати…

Трговскиот суфицит на Русија ќе надмине 330 милијарди долари профит во 2022 година, што го одразува скокот на извозот и високите цени на нафтата на светските берзи, покажаа во понеделникот податоците на царинската управа. Минатата