Активен Таг

електрична енергија

Една третина од ланската струја Германија ја произвела во термоелектрани на јаглен

Во 2022 година, Германија произвела значително повеќе електрична енергија во термоелектраните на јаглен, чиј удел во производството достигна 33,3 отсто, покажуваат податоците на Дестатис. Производството на електрична енергија во