Активен Таг

Мило Ѓукановиќ

ЃУКАНОВИЌ ГО РАСПУШТИ СОБРАНИЕТО НА ЦРНА ГОРА! На полноќ истече рокот за формирање на 44-та Влада,…

Претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ денеска го распушти Собранието, што е увертира за распишување вонредни парламентарни избори врз основа на спорните измени на Законот за претседател.  Во своите јавни настапи правниците не се