Активен Таг

невреме

ГОЛЕМА НЕСРЕЌА ВО СРБИЈА – Песочна бура во Суботица предизвика тежок верижен судир на…

Тотален хаос денес се случи во соседна Србија. Најмалку седум возила - патнички и товарни возила се судриле на патот Бачка Топола - Суботица. Се работи за сериозен верижен судар, а до несреќата дошло како последица на песочна бура која

ИТНА ЕВАКУАЦИЈА – Нова силна бура ја погоди Калифорнија: Зад себе остави најмалку две жртви и…

Уште една силна бура ја погоди Калифорнија во текот на ноќта, принудувајќи илјадници да се евакуираат и резултираше со најмалку два смртни случаи, бидејќи насипот во крајбрежниот округ Монтереј попушти. „Се надевавме дека ќе ја