Активен Таг

Обединети нации

ГОЛЕМИ ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА – Обединетите нации ги обвинија Русите и Украинците дека пукале во…

Во петокот Обединетите нации ги обвинија украинските и руските водени сили дека пукале во десетици воени заробеници за време на руската инвазија на Украина. „Крајно сме загрижени поради пукањето на 25 руски воени заробеници и цивили

“РУСИЈА Е ОБВИНЕТА ЗА МНОГУ ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА“ – Извештајот од Обединетите нации може да…

Руските напади врз цивили во Украина, вклучително и систематско мачење и убивање на луѓе од окупираните територии, се воени злосторства, а можеби и злосторства против човештвото, се вели во извештајот за истрагата поддржана од Обединетите

Обединетите нации открија: “Исчезнаа 2,5 тони ураниум од Либија!“

Инспектори на нуклеарна контрола од Обединетите нации открија дека околу два ипол тони природен ураниум исчезнале од наоѓалиште во Либија, кое повеќе не е под контрола на владата на државата, јавија западни медиуми. „При вчерашната