Аркан беше коцкар, немаше пари за кафе а вака ја купи куќата кај Маракана: Детали за животот на покојниот маж на Цеца (фото)

Жељко Ражнатовиќ Аркан го сакаше коцкањето, а ниту едно белградско казино во тоа време не се ни обиде да го „одалечи“ командантот на Српската доброволечка гарда, бидејќи многу казина ги водеа кумовите и пријателите на Ражнатовиќ, пишува Мондо .

Во текот деведесеттите години на минатиот век, Аркан не знаел за пораз во коцкањето, бидејќи секогаш победувал, а само десет години порано коцкањето му била голема страст. Толку многу што знаеше да го загуби и последниот динар, дури и да остане без автомобил.

Аркан, Жељко Ражнатовиќ Аркан

„Жељко Ражнатовиќ сакаше да се коцка, а понекогаш и ги губеше сите пари. Еднаш дојде во мојот бар и ми рече: „Друже, може ли да се напијам?“ немам автомобил, ми рече дека ја изгубил на коцкање. Немал динар во џебот, изгубил сè, немал за кафе. Сепак, се случило и да добие на коцкање, па една вечер дошол во „Дуга“ со најлонска кеса полна пари. Внатре имаше 55 илјади долари. Го прашавме што е, дали ја ограбил нешто, вели дека добил на коцка и веднаш ќе купи куќа. Потоа извади неколку илјади и го плати диџеј Чупка да ни пушта музика. Аркан рече дека му требаат точно 50.000 за да купи куќа спроти Маракана“, изјави во една емисија Влада Перовиќ, поранешниот сопруг на Лепа Лукиќ.

Перовиќ изјави дека Аркан знаел да се коцка, но дека убедливо најдобар бил Свето Мараш, познат коцкар, кој веројатно е единствениот кој успеал да заработи од коцкање.

„Неговата сопруга доаѓаше повремено и кога Аркан ќе добиеше пари, таа ги земаше за нивните деца и веднаш инвестираше, купуваше станови. Сите тие видни богаташи сакаа да се коцкаат и чест им беше да играат со некои од најдобрите коцкари.