Борба со бурата – Додека беснееше ураганот, старата жена очајно се држеше за сообраќајниот знак за да не ја однесе ветрот, драматична снимка од Загреб (Видео)

Загрепчанка решила преку Фејсбук јавно да им се заблагодари на случајните минувачи кои ја спасиле за време на невремето.

Една Загрепчанка решила преку Фејсбук јавно да им се заблагодари на случајните минувачи кои ја спасиле за време на невремето.

Таа во групата Моји Средњаци објави видео снимено од стан во зграда во Средњаци. Додека ветерот ги кршеше гранки и безмилосно врнеше дожд, таа остана “закачена” за сообраќајниот знак.

Утрото потоа… кога веќе има снимка од мојот сосед Томислав, имам потреба да му се заблагодарам на случаен минувач кој случајно се нашол таму бидејќи не можел да продолжи поради паднато дрво и светилка која му го попречила патот. Благодарение и на сопругот на нашата прекрасна цвеќарница, да не беа тие, мојот живот денес веројатно значително ќе се разликуваше од вчера, а можеби и немаше да постои. На само чекор од влезот во зградата, бев закована на знакот на патот додека гранките летаа наоколу и силен ветер шибаше со дожд. Тие несебично ми пријдоа на помош и ме извлекоа од ужасот. Ви благодарам на сите од се срце. Фала непознат човек, требаше да се отвори вратата од автомобилот и да се излезе во тој налет на ветрот. Благодарение на тие двајца луѓе можам да славам нов роденден бидејќи без нивна помош немаше да преживеам. Ви благодарам добри луѓе 10.000 пати, вели во емотивна порака благодарната Сњежана Фајфер.