(Видео) Куче завива непосредно пред земјотресот, предупредува за катастрофата што следува

Необично видео се појави на TikTok. Не е наведено во кое време од ноќта е создадено и во кој град, но е објавено на профилот Stray Beautiful, кој собира донации за напуштените кучиња ширум светот.

Во описот се наведува дека е создаден непосредно пред разорниот земјотрес што ја погоди Турција. На него се гледа куче кое стои само на улица и завива многу гласно. Зад него има џамија, а покрај него поминуваат само неколку автомобили.

Околу животното нема други кучиња или мачки, нема никој, а тоа не престанува да завива гласно.

Во описот на снимката се наведува дека кучето се обидело да ги предупреди луѓето за претстојната опасност и немало друг избор освен да завива.

Многу сопственици ширум светот истакнале дека нивните кучиња го почувствувале земјотресот неколку секунди пред да се случи. Некои се вознемирија, други се криеја, а други завиваа, исто како ова куче, кое наводно е снимено на улица во турски град непосредно пред да се затресе земјата.