Вонредна состојба поради врнежи и поплави во 56 локални самоуправи во Србија

 Во Србија, поради обилните дождови и поплави, прогласена е вонредна состојба во 56 градови и општини, пренесе Бета повикувајќи се на РТС.

Во изминатите неколку дена беа евакуирани повеќе од 300 луѓе, а пороите оштетија патишта, однесоа мостови и предизвикаа одрони и одрони.

Поплавите предизвикаа проблеми низ речиси цела Србија, а од денеска се очекува подобрување на временските услови.