Во кој период од врската сексот е најстраствен?

Многумина ќе се согласат дека почетокот на врската е најстрасниот период во љубовната врска.

Ова е периодот кога партнерите откриваат што им одговара во врската со новиот партнер. Кога врската ќе стане посериозна, чувствувате одговорност прво да му угодите на партнерот, а потоа самите себе.

Многу луѓе имаат голем проблем да се возбудат кога работите се познати и воспоставени. Затоа најдобриот секс е секогаш на почеток, кога луѓето само што се запознаваат.

Имено, според резултатите од студијата, во првите 18 месеци од врската љубовниците се најстрасни, а оргазмите се загарантирани. Овој период од врската е времето кога партнерите веќе научиле што им одговара, а сепак се интересни еден на друг.

Преглед на 64 сеопфатни студии за сексот во долготрајните врски покажа дека меѓу факторите тесно поврзани со долгорочното одржување на сексуалната желба е разбирањето дека партнерите може да бидат повеќе или помалку заинтересирани за секс во различни периоди; чувство на автономија или способност да се гледате себеси и вашиот партнер како независни личности со посебни грижи; бидете отворени за раст и новост во вашиот сексуален живот; и верување во еднаквост во односите.

Тоталната интимност се јавува кога ќе помине страсната фаза. Сепак, многу луѓе никогаш не достигнуваат вистинска интимност, бидејќи ги интересира само таа почетна возбуда и сексуална напнатост.