ВРЕМЕТО ПОЛЕКА ТЕЧЕ- На Црногорскиот кандидат за претседател му ги успориле секундите за да може подолго да зборува (ВИДЕО)

0

Еден од кандидатите за претседател на Црна Гора, Јаков Милатовиќ, зборуваше на јавната телевизија подолго од очекуваното бидејќи директорот го приспособи времето да „тече“ побавно.

Корисничка на Твитер во Црна Гора се посомневала дека нешто не е во ред, која ја вклучила стоперката на мобилниот телефон и ги следела двете минути од презентацијата на Милатовиќ.

„Здраво, јавен сервис! Ова можеше да биде пред 20+ години“, напиша корисникот.

Гледајќи го видеото, се чини дека една секунда на стоперката на мобилниот телефон трае речиси три секунди на црногорската државна телевизија, па по две минути мобилниот гласел 00:00 часот, а ‘останале’ 44 секунди на ТВ бројач.