Вучиќ по средбата: Ништо не потпишав

0

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, по 12 часовната средба со косовскиот премиер Албин Курти, е задоволен од дијалогот. Тој кажа дека не потпишале договор, но процесот не завршува денеска. Вучиќ сепак е задоволен од дијалогот и рече: „Имам трошка на задоволство, а имавме пристоен разговор и покрај бројните несогласувања“.

Не беше денот Д, беше океј ден, вели Вучиќ.

Тој оцени дека имале пристоен и конструктивен разговор.

Вучиќ вели дека утре ќе ја запознае јавноста со деталите