ГЛУТНИЦА ОД 15 УЛИЧНИ КУЧИЊА ВО КРУПА НАПАДНАА ДЕТЕ (2) И БАБА: Жената со своето тело да го спасуваше бебето

0

Тоа што е особено проблематично е дека во Босанска Крупа, во моментов не може да ја набави вакцината против тетанус.

Кучиња скитници денеска нападнаа двегодишно дете и неговата баба во реонот на индустриската зона Пилана во Босанска Крупа.

Како што споменавме, една постара жена и едно дете биле нападнати од глутница од 15 кучиња, а тоа се случило во простор каде што најчесто поминуваат граѓаните. Постара жена со своето тело го заштитила детето.

  • Ова е слика на Босанска Крупа! Двегодишно дете и неговата мајка (Нане) денес сред бел ден биле нападнати од 15 кучиња во реонот на индустриската зона Пилана. Нагласувам дека тие не свртеа никаде, туку одеа по патеката која луѓето нормално ја минуваат. Не би навлегувал во детали за повредите на мајка му, но можете да замислите што се случува со некој што со своето тело го брани бебето под него – напишал жител на Босанска Крупа, пренесува Кликс.

Она што е особено проблематично е дека Босанска Крупа, во моментов не може да ја набави вакцината против тетанус. Полициската станица Босанска Крупа потврди дека нападот се случил утрото и констатирале дека повредите се полесни. Истрагата е во тек, а повеќе информации ќе бидат објавени утре.