Градоначалникот на потег! Сите го бараат младиот човек кој скокна од зградата во венецијанскиот канал: „Идиот! Целосен идиот!’

0

Туристот кој скокна од покривот на венецијанската палата во каналот, градоначалникот на градот Венеција, град кој е на листата на светското културно наследство, го опиша како „кретен“.

Младиот човек, кој носел само боксерки, е снимен како скока од врвот на зграда висока околу 10 метри. Непосредно пред да скокне, мештаните се слушнаа како велат: „Не! и велејќи му да не ризикува. Се слуша и вресок непосредно пред да скокне во водата. Неколку моменти подоцна излегол од каналот, а неговиот пријател му поддал крпа.

Имаше среќа да излезе неповреден – некои од каналите во Венеција останаа без вода во последните недели како резултат на серија екстремно ниски плими.

Трик, кој беше споделен на социјалните мрежи, го осуди градоначалникот на Венеција, кој стана огорчен од туристите кои се соблекуваат за да пливаат во каналите, нелегално скијаат на вода покрај Гранд Канал и скокаат од познатиот мост Риалто, често пијани.

Треба да му дадат потврда за глупост и добар број клоци во задниот дел!“, напиша на Твитер градоначалникот Луиџи Бруњаро. „Се обидуваме да го идентификуваме и да го обвиниме, заедно со неговиот пријател кој го сними кретенот за социјалните мрежи.

„Овие луѓе си го ризикуваат вратот само за неколку лајкови. Тие не се грижат за опасноста што ја претставуваат. Замислете брод да минува под него!“

Скокот предизвика бројни коментари на социјалните мрежи. Многу луѓе бараат младиот човек да биде идентификуван, да биде казнет со голема казна и забрана за влез во Венеција.

Еден корисник на Твитер коментираше дека нема потреба официјално да го казни.

„Само почекајте тој сам ќе си ја добие својата казна со сите болести кои ги зафатил во текот на тие неколку секунди што ги помина во каналот“, напиша корисникот на Твитер.